• Facebook Black Round
  • Instagram Black Round

© 2023 by Gracious Dwelling. Proudly created with Wix.com

När en familjemedlem blir sjuk
påverkas hela familjen.

Många hjärtebarn föds i familjer som redan har barn och det kan vara svårt även för för friska storasyskon när småsyskonet är sjukt. Föräldrarna är oroliga och rädda och måste kanske vara mycket på sjukhuset. Kanske är det svårt att förstå vad som händer och kanske känner sig storasyster eller storebror lite i skymundan?

Vi vill försöka hjälpa hela hjärtebarnsfamiljen, och uppmärksamma även syskonen. Få dem att känna sig sedda. Därför delar vi förutom Hjärtekatter även ut Syskondjur till sjukhusen. De kan se ut lite hur som helst, så länge de har ett rött hjärta som är helt, utan ärr. På så vis kan familjen lättare tala om barnens olika hjärtan - ett som är helt, och ett som är lagat.

Vill du hjälpa oss genom att göra Syskondjur? Bra! Då är det bara att låta kreativiteten flöda, ett Syskondjur får du nämligen göra nästan precis hur du vill.
Hur stort eller smått du vill, i vilket material och vilken teknik som helst. Sticka, virka, sy, tova, filta, nålbind, brodera, tälj eller väv – allt är tillåtet så länge det är handgjort och har ett helt hjärta på bröstet. Vad sägs om en syskonbläckfisk i trä? En stickad syskonkanin? En handsydd syskonsköldpadda eller en tovad syskonbil? Här nedanför ser du några exempel att inspireras av. (Flera av syskondjuren har dock inte hunnit få sina hjärtan ännu när de fotograferades)
 

Syskondjuren samlas in och lämnas på samma vis som Hjärtekatterna, med skillnaden att vi inte håller räkningen. Men du får gärna skicka med en liten lapp med ditt och filurens namn ändå. Lägg dem i en försluten plastpåse och skicka den till "ditt" namn på listan nedan.

Skicka till den
som matchar
din födelsemånad.

Januari & februari
Titti Johansson
Burskapsgatan 4
415 06 Göteborg

Mars & april

Anki Akander
Linnégatan 25

41304 Göteborg

Maj & juni

Ida-Sofie Karlsson, Lokvägen 20A 
253 52 Påarp

Juli & augusti
Linda Randsalu
Orkestervägen 11E
22472 Lund

September & oktober
G-B:s Garn
Göteborgsvägen 25
431 30 Mölndal

November & december
Ulrica Persson 
Vattle Byväg 69 
235 94 Vellinge

  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round