top of page
Vill du komma i kontakt
med oss på Hjärtekatten?

Det enklaste sättet att nå oss är att skicka ett meddelande till hjartekatten@gmail.com. Eftersom alla vi som arbetar med Hjärtekatten gör det helt ideellt och på vår fritid kan det ibland dröja några dagar innan vi svarar. Vi ber om tålamod och förståelse men lovar att göra vårt bästa. Du kan förstås också följa oss både på Facebook och Instagram.

Här är några vanliga frågor som ofta ställs om Hjärtekatten - och våra svar:

Var hittar jag mönstret till Hjärtekatten?

Originalmönstret på engelska hittar du här. Vi har också fått tillåtelse att översätta det till svenska och det mönstret hittar du här.

Absolut! Låt kreativiteten (eller restgarnslådan) bestämma. Gul, blå, grön eller gredelin. Helfärgad, randig eller leopardmönstrad. Vi gillar olika.

Får jag använda vilket garn och vilka färger jag vill?

För att fördela Hjärtekatterna och Syskondjuren så jämnt som möjligt mellan de två sjukhusen samt mellan våra mottagare har vi utgått ifrån kalendermånaderna. Vart du skickar beror alltså på i vilken månad du är född. Här finns listan över alla mottagare
- välj den som matchar din födelsemånad.

Vart ska jag skicka mina Hjärtekatter och Syskondjur?

Universitetssjukhuset i Lund och Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg driver så kallad rikssjukvård, vilket betyder att de har hela landet som upptagnings-område. Alla barn som behöver få sina hjärtfel korrigerade kommer alltså till ett av dessa sjukhus - så det är dit vi levererar våra Hjärtekatter och Syskondjur.

Varför lämnar ni bara till sjukhusen i Göteborg och Lund?

Vi försöker att lägga upp bilder på Facebook på alla Hjärtekatter och Syskondjur som anländer hos våra mottagare. Det kan dock hända att det tar upp till några veckor att dels hämta ut paket, dels lägga upp bilderna (eftersom vi arbetar ideellt på vår fritid).
Det kan förstås hända att paket försvinner i posten, men allra oftast kommer de fram som de ska. Känner du dig orolig ändå kan du såklart skicka ett meddelande via e-post eller Facebook - kom bara ihåg att ange vem din mottagare är.

Har min Hjärtekatt/Syskondjur kommit fram till mottagaren?
bottom of page